Food,Grenada
Lycka i växthuset

by
Li Kans

Det kliar i mina gröna fingrar.

Med en konstant och jämn temperatur på omkring 30 grader och en luftfuktighet på 80 – 90 procent är Grenada som ett enda stort växthus. I dag fick jag äntligen komma ut i bushen och se hur det bokstavligen växer så det knakar. En riktig höjdare för en odlingsintresserad som är van att få allt uppätet av rådjur och sniglar. Om det nu över huvud taget kommer upp något ur tjälen.

IMG_0537 2

Listra bjussar på en kopp gott kaffe medan jag väntar på att hon kan stämpla ut.

Min vän Listra jobbar på favvohotellet La Luna. Bo där om ni vill lyxa till det!  Hon och hennes man James driver även en bondgård som bland annat levererar grönsaker till hotellet. Jag plockade upp henne efter jobbet med Suzuki-jeepen som var på gott humör i dag. Kolla bilderna från deras fina odlingar.

IMG_0598

På väg hem till gården köpte vi gurkfrö.

IMG_0595

Bonnen i mig väcks till liv och blir alldeles lycklig av att vara här! Bakom buskarna rinner en bäck som fixar bevattningen.

IMG_0606

Olika sorters bananer, chili, pumpor, lök, kål, sallad, papaya, sockerrör, soursop och en massa andra frukter som jag inte har hört talas om. Jag fick med mig en goodiebag hem.

IMG_0596

Listras mamma Sarah i ärtlandet. Stylish.

IMG_0608

De flesta som har en bit land odlar till husbehov och har några hönor, getter eller får. Här fanns 40 – 50 får och en massa grisar och hönor. Glömde fråga men jag förstod det som att gården är förhållandevis stor.

IMG_0597

James och Listra har ett liv, en gård och tre killar tillsammans.

Det första jag ska göra när jag flyttat hit på riktigt, är att gräva upp ett land, köpa frön och praoa hos Listra och James. Det kliar redan i mina gröna fingrar!

blog comments powered by Disqus