Grenada
Uppgraderad med kaffe-karma!

by
Li Kans

Tjohoo, jag är kvar i Grenada. Behöver vila upp mig efter alla roligheter. Då ger universum mig en businessbiljett och en extra vecka i solen.

Mycket är bra här men inte kaffet. I hotellreceptionen står en kanadensisk kvinna. Handen darrar av abstinensen när hon pillar på påsarna med pulverkaffe på disken. Jag känner djupt med henne när jag plötsligt minns dagens affirmationskort: True manifestations are powered by service and love. Snabbt är jag tillbaka med burken bryggkaffe som jag har på rummet: Här får du! Mitt sista kaffe! Det borde räcka till en kopp. Kom igen nu karman.

Mitt altare med lokal rom, egenpallad kakao, kaffet och karmakortet

Finnair har nämligen jordens sämsta kundtjänst. Tycker synd om dem. Deras marknadschef har till och med mejlat mig och de andra kunderna och bett om förlåtelse för att flygbolaget är helt onåbart. Manage your booking online funkar inte, chattboten Sisu upprepar att kön för prat med riktig människa är stängd. Efter en timme i telefonkö à 17 kronor i minuten, ger jag upp och beger mig till Maurice Bishop Airport. För på något sätt måste det ändå gå att ändra biljetten. Mina gener behöver mer sol, mer hav och mer Grenada.

Äntligen tid att yoga på drömstället La Luna

Flygplatsmannen knappar länge och väl på datorn. Och sedan, som i ett trollslag ger han mig en ny biljett, uppgraderad till business class utan kostnad. Dessutom är det direktflyg från Miami till Stockholm, utan den tidigare omvägen med byte i Helsingfors. Kaffet funkade. Universum är på min sida. Flygplatsmannen får veta att jag älskar honom och det är helt sant. Osäker på om Finnairs system också är i synk med universum men jag bryr mig inte just nu.

Mer häng med cousin Velda. Egentligen är vi sysslingar men här är alla cuz

Skål och hej då till dom med viktiga jobb som inte kan skötas på distans. Syntolkning: Jakob med drinken Painkiller som han upptäckte efter att ha skurit av halva stortån på en vass sten + kille med munskydd som missade att uppgradera

I dag har jag jobbat och det gick minst lika bra som från hemmakontoret. Jakob ringde precis från Nyköping. Helt grön i ansiktet stackarn, efter 30 timmars resa utan sömn (economy, reds amn). Nej men hej hopp, nu är det dags för kvällsdopp.

blog comments powered by Disqus