Food,Grenada,work
Nätverksmöte i bikini

by
Li Kans

Det här går ju asbra.

I dag var jag inbjuden att nätverka med några kvinnor på deras tisdagsträff före jobbet. Klädkod: barfota och bikini. Först walk and talk hela Grand Anse beach fram och tillbaka, det är ungefär en halvmil. Och sen bada.

Nätverksbrudarna

Min fina ”värdinna” Lotten, längst till vänster, tog med mig på möte.

Jag pratade bland annat med Jennifer som jobbar med hållbarhetskommunikation och har utvecklat Pure Grenada, det officiella varumärket för öns turistnäring. Ett bra koncept som ska kommunicera den oexploaterade ön med hållbarhetstänk. Vi hade gemensamma erfarenheter. Till exempel utmaningen att övertyga folk om de stora fördelarna med att använda och utnyttja ett gemensamt koncept, istället för att hitta på hundra olika fula små loggor som ingen kommer ihåg. Ser fram emot nästa tisdagspromenad. Då är det frukost efteråt.

IMG_0340

USA:s ambassadör Dr Angus Friday som är drivkraften bakom Blue Growth-konferensen ville networka med mig. Blev så exalterad att jag glömde sträcka på mig och fixa håret.

Mer nätverkande men nu med kläderna på. I maj ska Grenadas regering vara värd för Blue Growth week, en tio dagar lång och imponerande ambitiös konferens om hållbar utveckling för havets resurser. Jag fick tillfälle att vara med på ett seminarium som turistnäringen hade ordnat för att engagera företag som jobbar med hotell, dykning, sportfiske, vattensport, båtar och annat. En viktig del i initiativet är att få fram bra idéer för utveckling och här finns det mycket pengar att söka. Ändå verkade intresset hyfsat svalt vilket drog igång jobbhjärnan. Vad krävs egentligen för att skapa verkligt engagemang? På riktigt alltså. Hur kan vi kommunikatörer tänka nytt? Nyttigt att sitta på andra sidan ibland.

IMG_0338

Det är liksom inte för maten man åker till Grenada. Men det här är mitt hak nu. I morgon ska han göra en hummer-macka till mig.

Efter denna enorma hjärnverksamhet var jag värd ett dopp i havet, en öl och lite mat. Hittade världens bästa hål i väggen. Nygrillad fisk med sallad och ris, två minuter från mitt hotell. Billigt och gott. Så nu vet ni var jag hänger efter jobbet.

IMG_0339

Allt för AW:n

 

 

blog comments powered by Disqus