Grenada,Music
Full moon party

by
Li Kans

Mörkt och varmt och fest.

Märkte du att det var fullmåne härom dagen? Efter mojitoracet kvällen före var planen att stanna på rummet och fortsätta vara svag. Men när natten är svart och sammetslen och månen nästan går att ta på, då tackar inte ens jag nej till en fest.

full-moon-party-at-benji-bay-february-tammy-lotus-b

Benju Bay heter visst stället där fullmånepartajet drar mer och mer folk för varje månad .

Eftersom det var mörkt och jag har noll lokalsinne har jag ingen aning om var jag var. Men vi körde nerför en brant och väldigt gropig väg tills vi kom ner till en grusplan vid havet. Några båtar och marint skrot skvallrade om det kan ha varit en liten marina av något slag.

IMG_088465 spänn för grillad fisk, kyckling eller ribs med potatissallad. Festivalmat fast godare och så en enkel ölbar. That’s it. Ur högtalarna skränar gamla danshits på alldeles för hög volym.

Jag är svag för sångare som kan sjunga.

Så plötsligt kliver en tjej upp på scenen. Hon kör en Marley-cover, singback. Ändå blir jag så berörd att jag nästan börjar gråta när hon sjunger. Det kan ha varit sviterna av mojitosarna, månen eller en kombination. Men med ett förflutet som proffsgroupie och stage mom vet jag när en artist har det. Tammy . Jag är svag för sångare som kan sjunga. Lyssna när hon gör låten Home. Tänk fullmåne.

Efter Tammy kommer mer bra musik. Värsta jazzfusionbandet med ytterligare en grym sångerska. Jag har varit på Grenada säkert tio gånger men aldrig hört så här bra livemusik. Det håller på att hända något med den här ön. Önskar att jag hade varit kvar den 5 – 10 april då det är dags för Pure Grenada Music Festival.

IMG_0881

Fina konstnären Jesma Noel förmedlar stämningen perfekt. Om hon målar ett självporträtt från den här bilden ska jag få köpa tavlan har hon lovat. Kolla in några av hennes tavlor.

IMG_0885

Blandad publik. Locals, turister och studenter från det amerikanska universitetet på ön minglade vid the bonfire.

Jag ser inte röken av Robert som ska köra mig hem. Det visade sig att han hade fått rycka in och dra loss en optimist som trotsat den den gropiga vägen och kört fast. Det tog nästan två timmar. Tråkigt för Robert men inte för mig. Så härligt var det på Full moon party.

blog comments powered by Disqus