Grenada
Feelgoodgodis

by
Li Kans

Happy-Lis återkomst

Dags att balansera upp all sorg och bedrövelse i mitt förra inlägg. Nu känner jag nämligen att mitt nya braiga liv har dragit igång.

Att tokpressa utan solskydd är en klassiker den sista semesterdagen. Nu står regnet som spön i backen. Istället myser jag på balkongen, käkar pizza och tänker bilderblogga lite sköna pics från den här omgången på Grenada.

Det är bara dryga tre mil från öns södra spets till den norra. Vägen är inte direkt E4:an så det tar en timme att köra upp genom det bedövande gröna landskapet till den nordligaste provinsen S:t Patricks. Vi är i Karibien där ingenting går snabbt. Men här uppe på landsbygden är tempot om möjligt ännu lugnare. Min kompis Lotten visade mig några helt fantastiska platser som jag inte varit på tidigare.

IMG_3312

Bakom en stor järngrind ligger det gamla plantagepalatset.

IMG_3316

Det är rejält förfallet men fortfarande vackert och pampigt.

IMG_3313

Jahlina som varit här förut med skolan berättar om slavkammaren, en liten jordkällare. Fladdermöss i taket fanns säkert redan på den tiden. Sjukt att människor bodde inne i den här lilla läskiga hålan och att slaveriet fortfarande i stor utsträckning påverkar mentaliteten här på ön.

IMG_3314

Jeepen gör mangomarmelad av all nedfallen frukt som ligger på de små skogsvägarna. Jag provar sex olika sorters mango. Solmoget och gudomligt gott men frustrerande med det låga intresset för att producera något vettigt av det naturen levererar.

IMG_3303

Det är fruktansvärt jobbigt att slå gräs med macheten. Funderar på att börja exportera liar. Jag tror att det kan bli en hit faktiskt.

Bra för mig men inte för Grenada: Det finns ingenting att shoppa här.

IMG_3318[1]

När min kompis behöver en ny outfit åker vi till en nyöppnad exklusiv butik. Men hellooo – HM och Zara på galgarna!? Fast vad gör väl det när man bjuds på vodka cranberry medan man handlar. Tänker köra lite etno-chict i min nya lägenhet och hittade några fina bambuprylar i en affär längs vägen. Annars ingenting.

IMG_3311

När Mary Campbell kommer till hotellet med en plastkasse full med nagellacksflaskor vill jag däremot konsumera. Hon gör om mina tånaglar till små konstverk.

IMG_3305

Med mina nya ghettonails och min virgin mojito på stranden.

IMG_3308

Karibien kan också vara steelband…

IMG_3310

…och coola partybrudar.

IMG_2856

…och segling. Trots att jag lätt blir sjösjuk jag har åkt segelbåt. Och så  känner jag att jag mår bra, då och då på gränsen till lycklig faktiskt 🙂 Tack och hej då för den här gången!

 

 

 

blog comments powered by Disqus