Grenada
Business. But not as usual.

by
Li Kans

En dag på jobbet.

Tjena Skatteverket, jag är nybörjare här i bloggelibloggvärlden men inte dum. Till och med ett proffs som Carolina Gynning åkte ju dit för att hon la upp för många bikinibilder medan hon yrkade på avdrag för tjänsteresa. Ingen risk att det skulle hända här. Bikinibilder menar jag. Men jobbresa det är det, absolut.

IMG_1207

Hotelldirektör Lotten Haagman med med pappa Christer och Indie, aka Robert Inde, snappade direkt varför det är viktigt att även ett litet hotell jobbar med sitt varumärke från grunden. Jättekul!

Till exempel var jag tvungen bygga om mitt hotellrum till konferensrum och köpa papper och pennor till varumärkesworkshopen jag körde med SeaBreeze Hotel. På grund av kundsekretess kan jag inte avslöja resultatet här och nu men det blir klockrent. Vänta och se.

Går det att jobba här?

Ni undrar om jag menar allvar med att jobba på Grenada. Och ja, det är en anledning till att jag är här, för att undersöka möjligheter och behov. Innan jag åkte langade jag in ett anbud till Gouvernment of Grenada som sökte kommunikationskonsult till landets utvecklingsplan, Plan 2030. Och det behövs för ingen jag pratat med här, har hört talas om den planen. Jag har inte hört något från dem heller men det är väl likadant som hemma, anbudskvarnarna maler långsamt.

IMG_1206

Ms Shonnika Gurley, Ms Katelyn Brathwaite och Mrs Sheryl-Anne Sylvester. ”Det är klart att det kommer gå bra för dig här på Grenada, du har så mycket energi att vi är helt slut bara efter det här mötet”  Hahaha. Och så har jag blivit bästis med högste chefen Ché Keens-Douglas.

Desto mer upplyftande var mitt möte med Grenada Industrial Developing Corporation. Deras uppdrag är att underlätta för företag som vill investera inom prioriterade områden som IT, turism, jordbruk, tillverkningsindustri med flera. Jag fick tillfälle att presentera vad Happyli gör och det gick riktigt bra. De menade att många företag absolut har behov av kommunikationskompetens. Tyvärr är budgetarna ofta små och startsträckan lång eftersom mognaden inom kommunikationsområdet generellt är låg. Det kan nog stämma för här verkar marknadsföring vara lika med flyers. Ju klatschigare desto bättre.

FullSizeRender

Försökte anmäla den här annonsen till diskrimineringsombudsmannen. Men det fanns ingen.

Stora behov finns däremot inom turismsektorn som enligt GIDC behöver utvecklas rejält och paketeras och där snurrade min hjärna igång. Min kompis Lotten är en sann entreprenör med spännande idéer som behöver utvecklas och förverkligas. Vem vet, kanske finns möjlighet till samarbete.

Viktigt att bli ö-känd

IMG_1205

Advokat Shireen Wilkinson till bartendern: You know me, anything with vodka! Bra, då vet man det och kan skita i det blaskiga vita vinet nästa gång.

Inte vem du känner, utan vem som känner dig är viktigt här. Därför har jag nätverkat mycket. Härom dagen bjöd jag min coola advokat på AW. När hon dyker upp en halvtimme för sent har hon förvandlats från den strikta Mrs Wilkinson som jag träffat på kontoret, och blivit Shireen. Fick veta en massa bra grejer samtidigt som vi hade trevligt. Kanske till och med blir en ny sittning i nästa vecka.

Jo, och så träffade jag en kvinna som hintade om att hon snart vill sälja sitt lilla boutiquehotell. Men jag dör vad roligt att ha ett hotell! Någon som har 30 miljoner över? Ja, ni ser. Ingen tid för några bikinibilder här inte.

IMG_1208

Yogar och nätverkar med instruktören Fay. Funderar på att sluta färga håret faktiskt.

IMG_1209

Fikapaus föder nya idéer.

Min favorittid på dygnet är annars strax före solnedgången. Då brukar jag gå ner och bada. Klockan 18.20 lyfter British Airways stora jumbojet med nosen norrut. Såååå sjuuuukt skönt att jag inte sitter på det där flygplanet i kväll heller, tänker jag och tar några simtag samtidigt som den stora orangegula solen  försvinner i havet.

blog comments powered by Disqus